200 часа труд за обществото, отнемане на оръжие и глоба след разправия за 3 лв.

200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, задължителна регистрация и срещи с пробационен служител в рамките на година е наказанието за хулиганство, което получи 50-годишен мъж от Омуртаг. До законовата санкция се стигнало след скандал със заплахи и размахване на нерегистриран газов пистолет в игрална зала в началото на годината.

Нелепата разправия станала заради 3 лв., но ще струва на извършителя доста по-сериозна сума, защото вече има и глоба от 500 лв. заради нерегистрираното оръжие. Отделно трябва да плати и 314 лв. разноски по случая. Съдът пък му конфискува и пистолета.

Случката, заради която мъжът попаднал в съда, станала в игрална зала в Омуртаг, където той се заканвал на двама младежи от Котелско, срещу които размахал и газовия пистолет. Свидетели викнали полиция и афектираният мъж бил арестуван. Скандалът бил предшестван от наемането на младежите да цепят дърва в двора на къщата му. Като свършили работата, секачите поискали още 3 лв. Влезли в спор със стопанката на имота, която все пак им дала исканите пари. В това време мъжът й не бил у дома, но при връщането му тя се оплакала. Той пък решил да се разправя с наетите работници и ги издирил в залата, където станала и разправията.

Даденият на съд, сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда.

Коментари

Задължително поле