22 нови автобуса на природен газ от днес возят столичани (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на пускането в експлоатация на нови 22 автобуси на природен газ. Автобусите са марка "Ютонг", нископодови, климатизирани, с възможност за ползване на интернет от пътниците. Част от тях ще се движат по линия 604. От средата на месец май ще обслужват и линии 113, 384 и 75.

Снимки: Цветан Томчев

"За по-малко от пет години реализирахме най-мащабната програма за смяна на автобусите. С тези, които ще пуснем до средата на годината ще имаме 91% подменени автобуси, отговарящи на най-високия екологичен клас в момента - Euro 6", коментира Фандъкова и добави, че 4% от тези автобуси са с нулеви емисии.

„Автобусите са част от много важната програма за подобряване на атмосферния въздух в София от една страна, а от друга – за това градският транспорт да стане все по-привлекателен“, обясни кметът на София.

На въпрос дали доверието към ГЕРБ е сринато или не, тя коментира, че предстои това да се види на предстоящите избори. „Първо имаме едни избори, а след това още едни. За мен е важно през това време, работата за София да не спира, защото тя е важна за хората, а не за нас. Мисля, че това сме показали, че правим през цялото време“, коментира Фандъкова.

Коментари

Задължително поле