224 случаия на коронавирус за ден в Косово

Прищина, Косово

Здравните власти в Косово съобщиха за 10 нови смъртни случаи от коронавирус и 224 нови потвърдени случаи в събота. 237 души са починали от COVID-19 страната, като първият случай беше потвърден в Косово в началото на март, пише Gazeta Express.

Националният институт за обществено здраве в ежедневния си бюлетин посочва, че 224 нови случая са тествани положително от 434 изследвани, с което общият брой на заразените в страната от началото на пандемията е 8 500. Данните на Института показват, че 152 пациенти са се възстановили през последните 24 часа, увеличавайки броя на възстановените до 4 500.

Понастоящем около 600 пациенти с коронавирус са хоспитализирани във всички регионални болници на Косово. Тъй като случаите на коронавирус запълват болнични легла в цялата страна с рекордни темпове, здравните власти и правителството предупреждават, че това може да доведе до претоварване на капацитета им. Министърът на здравеопазването на Косово Армен Земай обяви въвеждането на нови ограничителни мерки за спиране на по-нататъшното разпространение на вируса.

Коментари

Задължително поле