27 години от летящия ритник на Ерик Кантона

Навършват се 27 години от деня, в който Ерик Кантона полетя в Селхърст Парк, за да изрита фен на Кристъл Палас, който го обиждаше.
На 25 януари 1995 г. Кантона ритна Матю Симънс, а след това футболистът на Манчестър Юнайтед беше изгонен с директен червен картон след една от най-известните атаки в историята на футбола.
„Имам много хубави моменти във футбола, но любимият ми е, когато ритнах хулигана“, призна противоречивият французин в интервю, цитиран от "Марка".

27 години по-късно той е далеч от това да съжалява за вече легендарния си летящ ритник. Даже напротив, съжалява, че не е ударил по-силно фена на Кристъл Палас. „Съжалявам за едно нещо... бих искал да го ритна още по-силно “, призна Кантона през 2021 г. пред "The United Way“, а днес „Daily Star“ припомни, че тогава му е било забранено да играе девет месеца. 

„Обиждаха ме хиляди пъти и никога не съм реагирал, но понякога си крехък“, оправда се Кантона. „Вече казах, че трябваше да го ударя по-силно, не мога да съжалявам, беше страхотно чувство. Поучих се от него“, каза Кантона, цитиран от вестник „The Mirror“ .

Ерик Кантона, който е на 55 години, окачи бутонките през 1997 г., след като игра за Оксероаз, Мартиг, Олимпик Марсилия, Жирондинс, Монпелие, Ним, Лийдс и Манчестър Юнайтед и в момента е успешен като актьор.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят