29-годишен пълнел резервоара на колата без да плаща в бензиностанции в три области

29-годишен мъж пълнел резервоара на автомобила си от различни бензиностанции, след което изчезвал с колата си без да плати. Извършителят успял да направи серия от подобни "удари" на територията на Сливенска, Ямболска и Бургаска област. Той е задържан при съвместни действия на служителите на реда от Сливен и съседния Ямбол, съобщи началникът на РУ на МВР-Сливен Димитър Кикьов.

През май и септември в полицията в Сливен били регистрирани два идентични случая: млад мъж пристигал в бензиностанцията с автомобил с немски регистрационни табели, пълнел резервоара догоре и вместо да плати, натискал газта и побягвал в неизвестна посока. Случаят започнал да се разплита след 23 октомври, когато извършителят атакувал бензиностанция в планинското сливенско с.Стара река. Този път нападнал служителят в обекта. След инцидента криминалистите му устроили капан. Преди ден крадецът бил спипан в Ямболско, докато се опитвал да си присвои бензина отново без да плати. Вместо с издадените в Германия табели, бил с български регистрационни номера, но издадени за друго моторно превозно средство.

В хода на разследването се установило, че регистрационните табели били използвани само в моментите, когато извършителят отивал да зареди с бензин и да избяга без да плати. Задържаният родом е от Ямбол, по настоящем живеел в Несебър. В РУ на МВР-Сливен се водят три досъдебни производства за случаите, в които са използвани немските табели. В РУ на МВР-Ямбол - досъдебното производство е за случая, в който бандитът използвал незаконно българските номера. Разследването продължава. Изяснява се цялостната престъпна дейност на лицето.

Коментари

Задължително поле