3-годишен пие бира на сватба, цигани му викат: „Наздраве!”

Клип във фейсбук предизвика вълна от гняв

От агенцията за закрила на детето пращат ГДБОП в гетото

Клип във фейсбук, на който русо момченце на възраст не повече от 3 години пие бира, а мургави нашенци наоколо го насърчават и му викат: “Наздраве!”, предизвикаха вълна гняв в социалните мрежи.

Детето е неадекватно състояние, поклаща се и изглежда неориентирано. Дебела руса жена, очевидно притеснена не че малкият употребява алкохол, а че може да настине, му облича якето. Черен циганин чуква чашата си в бутилката на детето и всички се радват, когато то надига и отпива. Към края на видеото, което има и звук, се чува и името на детето - Кевин, а неизвестна жена казва: “Бебето се напи”. Клипът завършва с мощен кючек и на него се виждат и маси, наредени като за ромска сватба. Той е качен на 4 януари, но по-късно е изтрит от първоизточника.

Днес от Държавната агенция за закрила на детето обявиха, че вече търсят за съдействието полицията и ГДБОП, за да изяснят кое е детето, кои са родителите му, кога и в кое гето е направен видеозаписа. И по сега действащия закон институциите могат да наложат мерки за закрила на малчугана, включително той да бъде изведен от семейството му.

Коментари

Задължително поле