$3 млн. за жилище на круизен кораб

Милионери може да станат собственици на жилище на круизен кораб. Така ще могат да пътуват, докато спортуват или прости си почиват.

Плавате през по-голяма част от годината

40 жилища с една или две спални на луксозен круизен кораб ще бъдат продадени на цени между 2,4 млн. и 3,4 млн. долара, обявиха от компанията собственик на кораба, предаде CNBC. Новият кораб ще потегли на първото си пътешествие през април 2021 г. и ще премине през няколко държави - Франция, Испания, Португалия, Италия, Гърция, Хърватия, Турция и Черна гора, след което ще поеме към Балтийските и Скандинавските републики, както и ЮАР. От компанията обявиха, че в бъдеще ще пътуват и до доста екзотични дестинации.

Името на новия круизен кораб все още не е известно. От компанията обявиха, че планират на всяко пътешествие на борда да има по 425 пасажери и 100 постоянни жители.

Желаещите да купят имот ще избират между жилище с една спалня и площ от 79 кв.м или апартамент с 2 спални и 111 кв.м жилищна площ. Апартаментите се продават обзаведени, като собствениците ще могат да изберат едно от предложените им интериорни решения.

Корабът, който ще бъде насочен основно към хора, които смятат спорта и здравословния начин на живот за свой приоритет, ще може да плава в продължение на 25 г., колкото е животът на подобен вид плавателни съдове.

Собствениците на имотите ще заплащат и сериозни годишни такси за поддръжка, които ще варират между 8% и 10% от покупната цена. Програмата за отдаване под наем на жилищата обаче може да погаси тази вноска, при положение че собствеността бъде отдадена в поне 23 седмици от годината.

Палубата за спорт ще предлага на всички желаещи тренировки и курсове по голф, футбол, фитнес, бойни спортове, спининг, както и всички водни спортове на един от трите басейна на кораба.

Коментари

Задължително поле