3 хитрини при прането на дънки

Много хора перат дънките си заедно с останалите дрехи, като по този начин те бързо избеляват, а често се свиват или разтягат. Освен това, някои от перилните препарати може също да повлияят на цвета и качеството на любимите ви джинси.

Първият съвет и съответно трик да удължите живота на денима, е да изберете правилният препарат, който да запази цвета му. Заложете на такъв за по-тъмни материи или пригоден да "заключи" цвета. Някои марки дори са разработили специални препарати за деним, така че ако потърсите, ще откриете точният продукт.

Второто правило при прането на дънките е да изберете правилната програма. Експертите съветват да перете дънките отделно, като ги пускате на деликатна програма, подобна на тази, при която се пере бельо и дантела. По този начин, дънките ще запазят цвета и размера си.

И последният трик, който ще ви помогне да се радвате по-дълго на денима, е да избягвате горещата вода, особено при по-тъмните джинси, тези с кръпки или с винтидж ефект. Следвайте внимателно инструкциите на етикета и ако се налага, перете на ръка със студена вода, за да запазите дънките си като нови.

Бонус: Цветът се запазва още повече, ако преди пране обърнете дънките на обратно. 

 

Коментари

Задължително поле