30-годишният Александър, който се простреля в Бургас, дава втори шанс за живот на 3-ма души

30-годишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс за живот на трима души. След разговор с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството д-р Милена Минева, близките му взимат благородното решение да дарят органите му и да спасят живота на трима, чакащи трансплантация. От здравното заведение не уточняват самоличността на изпадналия в мозъчна смърт мъж. По неофициални данни младежът е Александър Стоянов, който се простреля в подземен паркинг в ж.к. „Славейков“, състоянието му беше несъвместимо с живота и той почина в нощта срещу четвъртък.

Органите – бъбреци и черен дроб, са взети вчера в УМБАЛ Бургас и транспортирани в столицата. Късно вечерта вчера са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама мъже, избрани между шестима кандидати: Н. К. на 48 г. от гр. Годеч и М. С. На 52 г. от гр. Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно. Черният дроб е подготвен за трансплантация в Университетска болница „Лозенец“.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на семейството на починалия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

Коментари

Задължително поле