30 километра в час в две зони на Бургас

В две специално определени зони, от догодина, автомобилите в Бургас ще се движат с 30 километра в час.

Първата зона, в която ще се пробва пилотното начинание е в комплекс "Братя Миладинови". Това ще се прави с цел безопасността на пешеходци и автомобили, поради зачестилите катастрофи. Новината обяви кметът на Бургас Димитър Николов. Пред журналисти той представи новият бюджет за 2017- та година, чиято рамка е 217 157 146 лева.

Акцент в бюджета ще е инвестицията в младите хора на Бургас, стимулиране на иновативността и талантите, обяви кметът Николов. В тази връзка ще бъде създаден специален фонд за подпомагане на даровитите деца. В детските градини и яслите на морския град ще има 100 процентово видеонаблюдение. Монтиране на такова ще започне поетапно и в училищата. Само преди един ден е получен лиценз за първото по рода си иновативно училище, в което ще бъдат приети 148 деца.

Ново училище догодина ще бъде изградено в квартал "Горно Езерово", там ще имат и нова детска градина. 10 сгради паметници на културата ще бъдат санирани, а квартал Крайморие ще се сдобие с ултрамодерен рибарски пристан, каза градоначалникът Димитър Николов.

Коментари

Задължително поле