30 000 лв. срещу кърлежите в Шумен

Община Шумен започна обработката на зелените площи срещу кърлежи. Над 1000 дка ще бъдат третирани с препарати, в бюджета на кметството са заложени 30 000 лв. срещу паразити.

Ръсенето стартира от Природен парк „Шуменско плато“. Първите оплаквания на ухапани хора дойдоха именно от местата за туристически разходки.

Третирани са площите в района на Стария град, заслоните, поляните около паметник „Създатели на българската държава“, обработени са и площите край 1300-та стъпала на монумента.

Навсякъде са поставени табели за 24-часовия карантинен срок на препарата, с който се извършва дезакаризацията, съобщават от общината и призовават шуменци да бъдат внимателни.

Подготвят се още терени за обработка. Работници на общинското предприятие „Паркове  и обредна дейност“ косиха в петък тревата по бул. „Мадара“, "Симеон Велики", в Градската градина, по ул. „Съединение“.

Детските градини и яслите на територията на общината разполагат с необходимата техника и имат задължението да организират косенето на тревните площи в дворовете и пръскането срещу кърлежи.

Коментари

Задължително поле