Пътникопотокът на летище София през месец март значително намалява

Семейство от Разлог, болно от коронавирус, e настанено в благоевградската болница

Германия въвежда двуседмична карантина за гражданите, завръщащи се от чужбина

БФС търси нова дата за Конгреса

Любо Ганев, президентът на волейболната федерация: Общото събрание ще разгледа жалбата на „Хебър“

Предлагат родителите да не плащат пълните такси в частните детски градини

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Веселин Маринов с онлайн концерт за Великден Изпълнителят отмени пролетното си турне заради пандемията

Доброволно формирование помага на полицията в Елена

Пътнически влак блъсна кола, няма пострадали

80-годишна баба дари цялата си пенсия на болницата в Исперих

Стоичков поиска титла за „Барса“

Турция раздава безплатни маски на гражданите си

Испанската полиция задържа бизнесмен за кражбата на 2 милиона маски

Прокуратурата в Павликени повдигна обвинение за нарушаване на извънредните мерки

3150 души минаха през „Пирогов“ за празниците (обзор) 20 столичани с тежки натравяния от храна

Само за пет дни по празниците през “Пирогов” са преминали 3150 души. Статистиката е за периода от 21 до 26 декември, обяви директорът на болницата проф. Асен Балтов. 420 са приети за лечение, а на 110 от тях са направени операции по спешност.

“119 живота са спасени в “Пирогов” в рамките на празничните дни”, каза проф. Балтов. По думите му, най-много пациенти са приети в травматологията. Те са 100. По празниците в болницата са влезли 6 пациенти с инфаркт и 8 с инсулт, като те все още се лекуват. 26 възрастни и 14 деца са били в противошоковите зали. През токсикологията са преминали 45 души. Пет деца на възраст между 13 и 16 г. са били приети в болницата с алкохолна интоксикация. Възрастните с такова натравяне също са петима. Имало е и 20 случая с тежки алергични реакции от храна.

Проф. Балтов продължи със статистика за изминаващата година – 260 000 пациенти са преминали през “Пирогов”, техният брой през 2017-а е бил 240 000. От приетите през тази година, 48 000 са останали на лечение.

“Нараства броят на здравно неосигурените, преминали през спешното отделение. През миналата година този вид пациенти са били около 9000 души, докато тази са 12 200”, уточни проф. Балтов. По темата със заплатите в болницата той бе категоричен, че тенденцията е в посока нагоре. В края на годината брутната заплата на един лекар е 2300-2500 лв., на специалист здравни грижи – около 1600 лв., а на санитар – около 800 лв.

Догодина в болницата трябва да бъде открита нова клиника по лицево-челюстна хирургия, спешно педиатрично отделение и спешно очно отделение. Ще бъде обновена и Клиниката по изгаряния.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.