3,6 млн. лв. пропилял Боршош нецелево

Снимка: Уикипедия

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош е пропилял 3,569 млн. лв. от първия транш в размер на 17 млн. лв., дадени от правителството за европредседателството. Парите били изразходвани за разплащане на дейности, които нямат нищо общо с Председателството.

Това стана ясно от данни на новия изпълнителен директор на НДК Ангел Митев пред временната комисия в НС. Митев обяви, че на фирмата изпълнител на ремонта „Галчев инженеринг ЕООД” са платени 3,9 млн. лв. аванс. Вече е одобрен и сертификат №1 за малко над 1 млн. лв.

По договор за доставка на техника на „Динакорд – България” са платени 3,4 млн. лв. Техниката, която е доставена, е приета от ръководството на НДК и всичко е в наличност, увери Митев. Той обясни, че стойността на ремонтите в НДК е 23,4 млн. лв.

Новото ръководство на НДК е поискало прекратяване на договора с външната юридическа кантора. В НДК има юрисконсулт, който може да поеме всички правни слуги.

Митев съобщи, че в проекта били пропуснати 454 вътрешни врати в НДК, а в зала № 6, която ще е пресцентър, не били предвидени никакви строително-ремонтни дейности

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. важното е, че боко вижда в боршош важен кадър. а важните кадри биват винаги компенсирани.
    евроатлантически ценности.

  2. Те откраднаха 3 600 000 000 от ККТБ, сега тръгнали десет пъти по-малко да дирят

  3. Мирча си е заделил на Боц и Цвъц от суджука и веднага Цац го плясна през ръчичките.

  4. Айдуците на парцала Борисов, които крадат за него и свинефермата му герб са недосегаеми, защото цацата и цацаратурата работят за айдуците и парцала Борисов. Ще се убедите запореден път като видите резултата от това дело/.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.