Екатерина Захариева: Готови сме за коронавируса

Д-р Иван Кокалов: Психозата около коронавируса е по-силна от заплахатата

Министър Каракачанов: Генерал Боцев беше мъж на честта и боец

Българите, блокирани в хотел в Тенерифе: Надяваме се да си тръгнем днес

Няма положителни проби за коронавирус у нас

Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине през България, но има безпрецедентна подготовка

Турция вече няма да спира потока от сирийски бежанци към Европа

Канада спира охраната на принц Хари

Даниела Симеонова, директор на Професионалната гимназия по строителство „Кольо Фичето“ в Бургас, пред „Труд“: Добрият учител строи мостове до учениците и родителите им

Стивън Сегал глобен с над 314 000 долара

Три държави в Европа съобщиха за първи случаи на коронавирус

Спад в новите случаи на коронавирус в Китай

Японският премиер обеща да защити икономиката от влиянието на коронавируса

Анкара отговори с бомбардировки след смъртта на 22 турски войници в Сирия

Ето какво ни носи времето днес

42 години затвор за убийство с вила Тримата осъдени изпотрошили и окървавили къщата на свой враг

Трима мъже получиха общо 42 години затвор за жестоко убийство в плевенското село Петърница преди три години. Валентин Асенов ще лежи зад решетките 20 години. Аверът му Звезделин Филев е наказан със 17 години. Пет години получи Искрен Василев.

На 1 юни 2015 г. през нощта тримата изпочупили с камъни прозорците, разбили вратата и нахлули в семейната къща на 28-годишния Митко Матев на ул. “Георги Бенковски” в селото. Прободен няколко пъти с вила в гърдите, опонентът им издъхнал на 16 юни след сложна операция в плевенската болница.

Тримата подсъдими и всички близки от рода им били в изключително лоши отношения с друга фамилия от много години. Между двата рода имало непоносимост и често възниквали скандали, насочени предимно срещу Митко М. Поводът в последната година бил, че убитият закупил къща в с. Петърница, която била в близост до тяхната. Във фаталната нощ родата на подсъдимите изпила солидно количество алкохол и решили, че трябва да се саморазправят окончателно с членовете на другата фамилията. Въоръжени с тояги, вили, колове и други подръчни средства, те нападнали къщата на враждуващия род и зверски пребили членовете на семейството. При саморазправата най-тежко пострадал Митко Матев, който издъхнал от раните си.

Според прокуратурата убийството е извършено по особенно мъбителен начин и с особена жестокост. Валентин Асенов и Звезделин Филев ще излежат присъдите си при строг режим. Присъдите са влезли в сила, след като делото е разгледано на три съдебни инстанции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.