На 20 март 2019 да почерпят

Страшни предсказания, в които никой не повярва, но те се сбъднаха

Колосален провал за червения отбор в „Хелс Китчън“

Черна гора вдига Футболист №1

Рамуш Харадинай: Въобще не ни интересува Сърбия и какво се случва там

Пътнически самолет се запали на летището в Техеран (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева: Пропътувах много дълъг път до Световната банка

Правило от 1604 г. препъва Брекзит Удължаване на срока изглежда най-вероятно

Руският военен министър се срещна с Асад в Сирия

Български отбор спечели Световното първенство за геймъри

Назърбаев се оттегли след 29 години на власт Изненадващо президентът на Казахстан обяви оставката си

„Ла Скала“ връща €3 млн. на Рияд

Ученички танцуват кючек в час, учителка им ръкопляска

Ремонтират с близо 7 млн. лв. ключово трамвайно трасе 1.6 км нов релсов път по улица “Каменоделска” в София

Благоевград с нови спирки и автобуси

436 свободни места за трето класиране за прием на първокласници в Пловдив

436 свободни места са обявени за предстоящото на 4 юли (вторник)  трето класиране за прием на първокласници за учебната 2017/2018 година в общинските училища в Пловдив. В 11 училища всички места вече са запълнени, а в 5 учебни заведения има подадено само по едно свободно място. След анализ на необхванатите след второ класиране деца и възможностите на училищата като налична материална база за третото класиране са обявени допълнителни места чрез разкриване на допълнителни паралелки в две училища в район „Централен“ – в ОУ „Кочо Честеменски“ и СУ „Сввети Паисий Хилендарски“.

След второто класиране вече са записани 3193 деца в общинските училища на града под тепетата. За участие в третото класиране се очакват между 150 и 200 деца – това са некласираните 89 на второ класиране, класираните по желание, различно от първото, които не са се записали, и децата, които са получили отказ от записване, защото не са удостоверили ползвани от тях критерии. Срокът за подаване онлайн на заявления за участие в третото класиране е 2 юли (неделя) включително. За  подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител в училище срокът е 29 юни (четвъртък).
Заявленията на некласираните деца се прехвърлят автоматично към третото класиране. В така прехвърлените заявления за 66 деца първо желание е едно от 16-те училища, в които или няма места, или е обявено само по едно свободно място. Затова от общинската администрация препоръчват родителите да подадат нови заявления, съобразени със свободните места за новото класиране, защото след третото класиране възможностите за избор на училище ще бъдат по-ограничени. За подаване на нови заявления е необходимо родителите първо да анулират вече подадените.
За класираните и незаписани деца, за отписаните, както и за получилите отказ от записване задължително условие за участие в класирането е подаването на ново заявление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.