Мъж затри майката на трите си деца и опита да се самоубие с киселина

Снимка: Архив

35-годишен мъж бе задържан под стража от Варненския окръжен съд, след като прокуратурата го обвини в убийството на жената, с която живеел на семейни начала.

Стоян и Стоянка имали три деца и обитавали къща под наем в с. Ново Оряхово. На 31 март около 23 ч между двамата пламнал скандал.

Докато децата спели в съседната стая, Стоян нанесъл няколко удара на жена си и започнал да я души. Спрял се, чак когато установил, че майката на децата му не мърда. За да прикрие престъплението мъжът, увил трупа в чаршаф и го заровил на двора. След това съчинил версия, че жена му е изчезнала.

Сигнал за липсата й на 2 април подал в Четвърто РУ във Варна братът на Стоянка. 44-годишната жена била обявена за издирване. Хукнали да е търсят и роднините й. В двора на имота, който обитавала със Стоян, те намерили прясно разровена пръст, покрита с клони. Под тях се подавало парче плат.

Привечер близките открили Стоян в землянка насред гората близо до къщата. Обзет от угризения, той взел бутилка с киселина, с която се готвел да сложи край на живота си. Самоубийството било предотвратено, а Стоян бил арестуван и веднага направил самопризнания.

По видеоконферентна връзка от ареста той се включи в заседанието на съда, за да се поинтересува за датата на наказателното дело. Заради тежкото престъпление, в което е обвинен, магистратите го оставиха зад решетките. Определението им подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Коментари

Задължително поле