Започва обработката срещу комари в София

Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

44 свободни работни места обявиха на Трудовата борса в Елена Търсят се готвачи, камериери, бармани, сервитьори, машинен оператор шиене, опаковачи, електрозаварчици, монтьори

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Общо 44 свободни работни места обявиха на първата трудова борса в Елена, която организираха по проект „Обучение на възрастни“ Дирекция„Бюрото по труда“ В. Търново и филиалът й в града.

„Борсите от този тип се утвърдиха като успешна форма за пряк контакт и сътрудничество между работодатели и хора, търсещи работа. Потвърждение е и днешната трудова борса, в която участват работодатели не само от Елена, но и от Велико Търново и Габрово“, каза при откриването директорът на ДБТ Обрешко Нечев.

В борсата взеха участие 18 работодатели, развиващи дейност в шивашкото производство, преработка, производство и консервиране на храни, търговия на едро и дребно, хотелиерство и ресторантьорство, строителство и ремонт, дърводобив. Представители на шест фирми обявиха вакантни работни места за готвач, камериер, барман, сервитьор, машинен оператор шиене, общ работник, опаковач, работник сладкарско производство, електрозаварчик, монтьор. Най-много предложения за работа имаше от две великотърновски предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост и производството.

Борсата посетиха 128 търсещи работа лица, всичките безработни на възраст над 16 години, от които само шест младежи до 29 години. Над 80 от тях са хора с основно и начално образование, без квалификация и не отговарят на изискванията на работодателите. В строителството се търсят майстори, а не общи работници. Дефицит има на специалисти с техническо образование. Повече от месец дружество „Топлофикация“ във Велико Търново търси монтьори, шлосери, заварчици.

По време на борсата се разбра, че почти никой не иска да работи на норма, а се предлагат свободни места за шивачки и за поточните линии за почистване на гъби и билки в цеховете в Елена. Фирма предложи да осигури транспорт от Елена до Велико Търново, ако повече хора започнат работа.

Управител на дружество търси жени за шивачки. Той заяви, че не връщат кандидати, които искат да се учат и да се реализират, но е трудно да се намерят подходящи хора. За 14 години от създаването на фирмата в Елена персоналът й е намалял с 40 души, което наложило загубените работни места да бъдат разкрити в други градове.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Перезвоните пожалуйста по телефону +7 (495) 248-01-88 Евгения

  2. Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 110-80-56 Олег

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.