459 полицаи спрели бунта в Харманли, чужденците искали коридор за Сърбия

Общо 459 служители на МВР вземат участие в справянето с инцидента в Харманли. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова от трибуната на Народното събрание. Бъчварова дойде в парламента, за да бъде изслушана във връзка със случая в мигрантския център.

„Около 12.00 часа на 24 ноември вчера в Харманли възниква протест, в който участват около 2000 чужди граждани, настанени в Районния приемателен център. Повод за недоволството е забраната, наложена на обитателите му да напускат територията на центъра“, коментира министърът в оставка. Тя обясни, че това се е наложило заради установените заразни болести през изминалата седмица. „При възникналите безредици са изпочупени прозорците на столовата“, коментира тя.

По думите й бежанците са искали коридор за Република Сърбия. „За овладяване на ситуацията на място са изпратени служители на ОДМВР – Хасково, Варна, Бургас, Стара Загора, Кърджали, дирекция „Жандармерия“, коментира тя.

Министърът в оставка на вътрешните работи посочи, че от страна на мигрантите са хвърляни камъни и други предмети върху служителите на МВР.

Коментари

Задължително поле