5-звезден хотел в Албена стана част от престижната немска верига Маритим

"Парадайс Блу" беше обявен за "Сграда на 2017"

5-звездният „Парадайс Блу“ във ваканционно селище Албена стана първия хотел в Източна Европа от престижната верига Маритим. Събитието съвпадна с 50-годишнината на луксозния немски бранд и половинвековния юбилей на елитния Северночерноморски курорт. Собственикът и председател на Надзорния съвет на Маритим д-р Моника Гомолла пожела успешна съвместна работа в партньорство на двете световни туристически имена. Да напомни паметната 1969 година, която е начало в създаването на Маритим и Албена, домакините подготвиха два символа, свързващи компаниите- паркирал "Мерцедес"пред красивия нов хотел, и отлежал български коняк, произведени оттогава.

Албена е пример за привличане на туристи от висок клас в България, каза на откриването зам.-министърът на туризма Любен Кънчев. Той посочи, че през миналата година 4-и 5-звездните хотели у нас са посетени от над 4 млн. гости, които бележат 8 % ръст спрямо предходната и с приходи над 10%. През 2018 г. в Албена са реализирани над 1.5 млн. нощувки с над 93 млн. лева приходи, които са с 16% повече в сравнение с предходната година, посочи още зам.-министърът на туризма.

Маритим е немска верига от 44 луксозни хотелски комплекси, като част от тях са в Германия, Египет, Китай, Малта, Мавриций, Холандия, Испания, азиатската част на Турция, а официално от тази година и в България. Всички хотели са с категория четири или пет звезди и отговарят на международни стандарти за високо качество. Общо леговата база, управлявана от Маритим, е 15 000 легла.

Хотел „Маритим Парадайс Блу“ в Албена отвори врати през 2017 година. Той е построен на мястото на старите хотели „Доростор“ и „Камелия“, като изцяло в характерният за Албена архитектурен стил на стъпаловидно строителство. Хотел е носител на награда за „Сграда на годината“ в категория “Хотели и ваканционни комплекси” през 2017.

Коментари

Задължително поле