500 декара дупки запълниха в София

В момента се ремонтира ул. "Богатица".

Разширението и реконструкцията на бул. „Черни връх“ вървят в срок, написа преди дни кметът на София Йорданка Фандъкова във фейсбук. Изградени са 95% от канала, положени са 800 м тръбна мрежа за кабели средно и ниско напрежение и започва изграждането на водопровод.

От април месец досега строители са запълнили 500 дка дупки по софийските улици, показа справка на „Труд“. Цялата улична мрежа на столицата е около 3 400 000 декара. Всяка година Столичната община отделя средства от бюджета си, с които ремонтира част от тях. За тази година са осигурени 33 млн. лв., с които трябва да се обновят над 70 малки квартални улички и 7 по-големи булеварда с 33 млн. лв. Част от тях вече са готови.

До 16 август са ремонтирани над 35 трасета в районите „Оборище“, „Триадица“, „Люлин“, „Възраждане“, „Красно село“, „Сердика“, „Студентски“, „Връбница“, „Витоша“, „Лозенец“, „Панчарево“ и др. В момента валяци продължават да работят по 5 улички: „Стефан Сарафов“ в жк „Триадица“, ул. „Бачо Киро“ в центъра, ул. „Атанас Узунов“ в кв. „Подуяне“, ул. „Малуша“ и „Зелено дърво“ в район „Средец“.

Предстои да приключи основният ремонт на ул. „Горски пътник“ и „Майор Томпсън“ в „Лозенец“, както и да започне реконструкцията на ул. „Каменно цвете“ в кв. „Сердика“. Строителните работи ще продължат, докато времето го позволява, обясниха от Столичната община. Повечето от по-големите обекти трябва да приключат преди първия училищен звънец, защото след това трафикът в София става по-натоварен. В момента майстори работят по бул. „Черни връх“, където се подменя канализационният клон. Пътното платно трябва да се разшири и булевардът да стане четирилентов. Ремонтът трябва да приключи до края на годината. До Коледа се очаква да приключи и работата по ул. “Богатица“. През септември трябва да се отвори бул. „Владимир Вазов“.

Коментари

Задължително поле