500 души поискаха оставката на вицепремиера Симеонов (СНИМКИ)

500 души поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му за протестиращите майки на деца с увреждания . Думите на Симеонов многократно бяха излъчени по тонколоните пред Министерски съвет, придружавани с изказвания от майки и други граждани, подкрепящи исканата оставка. Чуваха се скандирания като ''Народът ви мрази'' и ''Оставка, боклуци'', но организаторите на протеста - майките на деца с увреждания, ясно заявиха, че искат само оставката на Валери Симеонов.

Група фенове на бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се опитаха да ползват протеста, опъвайки транспарант в подкрепа на двете общински служителки, които в момента са под домашен арест. Присъстваха и малобройни групи от хора с атрибути на различни политически партии и движения. Никой от тях не осъществи публично изказване.

Малко след началото на протеста по обяд стотиците присъстващи преминаха бул. "Дондуков" и се опитаха да достигнат до входа на Министерски съвет. Кордон от няколко реда полицаи осуетиха опитите за приближаване. Единствено скандирания към прозорците достигнаха сградата.

Междувременно Валери Симеонов обяви, че не оттегля думите си, които били възприети погрешно. "Аз казвам истината и стоя зад своите думи", каза Симеонов след среща в Министерски съвет преди началото на протеста. Той намекна още, че протестът е покровителстван от БСП.

Коментари

Задължително поле