Административният съд извърши оглед на 4 чувала с бюлетини по изборно дело Казусът е по жалба за избор на общински съветници в Горна Оряховица

Томислав Дончев: Имаме добре функционираща система за управление на средствата от ЕС

Лечков поиска БФС със съд

Бизнесът и професионалните гимназии се обединяват за преодоляване на кадровата криза

Разбиха две нелегални фабрики за производство на цигари в Словения и Будапеща (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

28-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Силистра – Добрич

Цистерна със сода се обърна на „Хемус“ (СНИМКИ)

Шести историк заслужи наградата „Проф. Рашо Рашев“

Каракачанов: Отбранителните способности на Въоръжените сили трябва да се изграждат в синхрон

Съдят строител, измамил варненка с над 45 000 лв.

Мъж от Ахелой млати инспектор, задето му убиват прасетата

Разбиха група за разпространение на наркотици в София

Административният съд в Търново прекрати дело за избор на кмет на Ореш

508 деца от Великотърновска област са напуснали училище през тази учебна година

Общо 508 ученици от Великотърновска област през тази учебна година са напуснали общообразователните училища, от които 430 в основния курс на обучение. Това показват данните на отдел Статистически изследвания в старата столица.

От напусналите училище най-много са учениците, които са заминали в чужбина – над 51%. Напусналите по семейни причини са близо 36%, а тези, които са излезли от класните стаи заради нежелание да учат – 7%. През учебната 2017/2018 година броят на учениците във всички видове общообразователни училища е 17 436.

Завършилите средно образование през 2017 г. в общообразователни училища са 789 и в професионални гимназии – 766 ученици. В трите образователно-квалификационни степени („бакалавър”, „магистър” и „доктор”) са се дипломирали 6 575 души.

Към 1 декември миналата година в региона функционират 74 самостоятелни детски градини с директор, като 41 от тях се намират в градовете и 34 – в селата. Броят на децата, настанени в забавачките е 6639, което е със 793 деца, или с близо 11% по-малко от броя им през учебната 2013/2014 година и с 1.6% по-малко в сравнение с предходната учебна година.

Преподавателският персонал в общообразователните училища наброява 1722 души, или с 4.1% по-малко в сравнение с предходната учебна година. В състава на преподавателския персонал преобладават жените – 84.4% от общия брой на учителите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.