56-годишен с нож към полицай: „Ще те заколя, ей боклук!“

Снимка: Архив

Софийска районна прокуратура задържа 56-годишен мъж за отправени закани с убийство, както и за извършено хулиганство, съобщиха от държавното обвинение.

На 17 май около 17:00 часа, в столичния кв. „Горубляне“, той отправил закана за убийство към друг човек, с думите: „Отивам да взема нож и ще дойда да те заколя!“.

Час по-късно извършителят отправил обидни и цинични изрази към отзовалите се на повикването полицейски служители от 07 РУ към СДВР. Отправил закана за убийство към един от тях с думите: „Ще те заколя, ей боклук!“, след което извършителят замахнал с нож към него.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаните по-горе деяния е лицето Е. Генов, на 56 години, неосъждан до момента. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в Софийския районен съд за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле