6 скрити функции на iPhone 14

Ако вече сте се сдобили с този прекрасен телефон, следващите редове са за вас. Ще ви разкажем за шест скрити функции на iPhone 14, които със сигурност ще ви харесат.

Задното докосване

 Просто докоснете задния панел и ще получите бърз достъп до много от функциите на смартфона. Хората, които вече използват тази функция, я смятат за наистина удобна.

Защита на албумите със снимки

 Обикновената защита на албумите със снимките не върши особена работа – всеки, който вземе телефона ви в ръце, може за нула време да стигне до тях и да ги види. Но в iPhone 14 има допълнителна функция, която позволява да заключите албумите с парола или Face ID. За да я активирате, отворете приложението за снимки и докоснете долната част на екрана, където ще видите малка ключалка.

Разпознаване на звук

 Ако се налага да реагирате на звук около себе си, но не можете да поддържате постоянна концентрация, значи iPhone 14 е точно за вас. Можете да го настроите да разпознава страничен звук и да ви уведомява, когато го чуе. Това може да е лай на куче, плач на дете, викове, течаща вода, сирени или клаксони на автомобили, звънци и др. Тази функция е изключително удобна за хора с намален слух.

Добавяне на заглавия на снимките

С новия iPhone 14 можете да добавяте заглавия към снимките си, вместо да разчитате на автоматичната номерация. Така е много по-лесно да откриете снимка – въвеждате заглавието в търсачката и изображението се появява пред очите ви.

 Редактиране или изтриване на съобщения

iPhone 14 работи с iOS 16, който вече позволява да работите по-гъвкаво с приложението за съобщения iMessages. Ако объркате дума или цяло съобщение, вече имате възможността да редактирате или отмените изпратеното съобщение. За да го направите, трябва просто да докоснете продължително съобщението, което искате да промените или изтриете, и да изберете Edit за редактиране, или Undo Send, за да отмените изпращането. Все пак имайте предвид, че можете да правите това само за съобщения, които сте изпратили преди по-малко от 15 минути. След този период от време функцията е недостъпна.

Автоматично разпознаване на песен

 Новата операционна система интегрира Shazam, така че ако слушате непозната песен и искате да разберете коя е, достатъчно е просто да помолите Siri да я назове. За да се случва това още по-лесно, можете да добавите Shazam към Control Center, който ще намерите в настройките. Когато докоснете продължително иконата на приложението, ще можете да виждате историята на търсените от вас мелодии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии