60 литра на квадрат се изсипаха за половин час над Стара Загора

Снимка: БНР

Прогнозата е бурята да се повтори пад след 21 часа

До 60 литра на квадрат се изсипаха над Стара Загора за около половин час. Силната буря с пороен дъжд и градушка започна около 17.00 часа. За около половин час улиците в града се превърнаха в реки, съобщи БНР.

"Наводнен е първият етаж на Музикалното училище, има закъсали автомобили и паднали клони на дървета", съобщи Михаил Михов от Региона дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Той успокои, че засега няма информация за пострадали и бедстващи хора.

На много места са паднали цели дървета. Има затиснати автомобили, установи репортерска проверка. Задръстени са голяма част от отводнителните шахти и улиците се превърнаха в реки. В социалните мрежи граждани съобщават за редица наводнени участъци, между които и напълно ремонтираният бул. „Славянски“ с новоизградените две кръгови кръстовища в района на Автогарата. Част от кварталите на Стара Загора останаха без ток, оплакаха се слушатели. Гръмнал е и трафопостът в село Арнаутито.

На две места в града има откъснати от бурята светофари, които се крепят само на кабели - на кръстовищата на бул. "Патриарх Евтимий" с улиците "Граф Игнатиев" и "Августа Траяна". Пороят е отнесъл асфалтовата настилка на места. Има пропадане на пътното платно в района на Професионална гимназия по механотехника.

Част от магазините на централната улица са наводнени. Счупени са и прозорци на сгради.

От Пожарната предупредиха, че според прогнозите бурята ще се повтори със същия интензитет към 21 часа.

Коментари

Задължително поле