7 дрехи, които правят фигурата пълна

Независимо каква е фигурата ви, има 6 дрехи, които ще я направят визуално по-едра и пълна. Освен ако не сте много слаби и искате да си придадете обем в ханша и бюста, е добре да разберете кои са тези дрехи, за да ги премахнете от гардероба си.

Хоризонтално райе

Роклите, полите и дори панталоните, които имат този принт, разширяват оптически бедрата и ханша ви, като по този начин ви правят по-пълни. Ако все пак райето ви допада, заложете на вертикалните линии/ивици, които пък създават илюзията за по-тънка талия и тесен ханш, а ако имате нисък ръст, дори може да издължат фигурата ви.

Вталените джинси

Въпреки че скини дънките прилепват идеално по тялото, ако се притеснявате от дупето и краката си, с тази дреха само ще подчертаете несъвършенствата. Ако пък имате по-пълна талия, впитите дънки ще ви стискат, а акцентът ще падне върху паласките. Намерете модел, който се разширява от средата на бедрото или т.н. "mom jeans" с прави крачоли, които визуално ще направят краката ви по-дълги и стройни, а освен това ще се чувствате по-комфортно в такъв модел джинси.

Карирани панталони

Проблемът с карираните панталони, подобно на скини дънките, е, че визуално разширяват бедрата и дупето ви. Дребният принт ще придаде обем на места, които може би не искате да изглеждат пълни. Едноцветните панталони не само че са по-стилни, но и ще ви направят оптически по-слаби, като е важно да не залагате на много прилепнал панталон. Карето може да носите върху шал или шапка.

7/8-ми панталон

Дънки, панталон или клин със 7/8 крачол, визуално скъсяват фигурата и правят прасците по-едри, а цялото тяло изглежда пълно. Избягвайте тази дължина или я заменете с пола и висок ток, като така ще акцентирате върху глезените.

Твърде широки блузи/пуловери

Много жени избират oversize дрехи, тъй като си мислят, че обемните блузи ще прикрият несъвършенствата по телата им. Това е така, но една голяма и развлечена блуза или пуловер, създава усещане за твърде неглижиран и тромав стил, а същевременно правят фигурата несъразмерна. Не е нужно да обличате само прилепнали блузи - намерете таква, която да стои леко свободно и да отговаря на пропорциите на тялото ви.

Пухкави зимни якета

Студените зимни дни не са оправдание да изглеждате като Голямата стъпка - твърде обемните пухкави якета оптически правят талията ви пълна, като моделите с дължина до земята още повече засилват илюзията. Вместо това, вложете в яке с качествена подплата или гъши пух - така не само че ще ви е по-топло, но и ще изглеждате по-стилно.

 

Коментари

Задължително поле