Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

700 допълнителни места в детските ясли в София

700 допълнителни места ще бъдат осигурени за деца в детските ясли в София. Столичният общински съвет прие броят на децата да се увеличи от 20 на 23 в група, ако има възможност за това. По преценка на директорите ще бъдат обявени свободни места, съобщи Тодор Чобанов, зам. кмет по култура и образование.

„Детските градини и яслите са много търсена услуга. Ние се стремим да я предложим на всички желаещи. Съвсем скоро ще публикуваме актуализирания списък с 92 обекта, които са пуснати през последните 10-ина години в експлоатация. Това са нови сгради, където хиляди деца са намерили възможност да ползват тази услуга“, коментира Чобанов. „Имаме все още съществен недостиг на места в яслената възраст, поради икономическата ситуация и слабо подкрепеното майчинство в третата година, всички родители желаят да ползват детските ясли. Докато има родители, които желаят да я ползват, ние ще я предлагаме в пълнота. Това, което правим тази година е строителство на 15 обекта, 7 от които са започнати от миналата година, 8 ще започнат да се строят в тази календарна година“, обяви Чобанов.

„Ако има ниска средномесечна посещаемост, която е факт в много яслени групи при нас, тогава да има възможност за приемане на до три деца допълнително, което най-вероятно в София ще означава около 700 деца допълнително приети. Разбира се, това не означава, че във всяка яслена група ще бъдат разкрити, но при повечето детски градини персоналът е разчетен за максимално натоварване. Квадратурата е разчетена за големи групи, така че няма проблем, ако има средно ниска месечна посещаемост, да вървим към приемане на до три деца допълнително. Това е норматив на Министерството на образованието, припомням. Ние просто го въвеждаме в общинския регламент“, коментира заместник-кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.