8 месеца условно за шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на пътничка

38-годишен шофьор от "Градски транспорт"-Варна бе наказан от Варненския окръжен съд с 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок заради смъртта на възрастна пътничка.

Тежкият инцидент станал на 19 март миналата година. Слави С. управлявал автобус по линия №20. На спирка "Мургаш" завил леко наляво, като предната и задната част на съчленения рейс останали под лек ъгъл. Затова водачът не забелязал слизащата от третата врата 81-годишна жена, която се придвижвала бавно с помощта на бастун. Шофьорът затворил вратата и крилото й бутнало пенсионерката. Тя полетяла на асфалта и паднала по лице, а тежкото возило потеглило и премазало двата й крака. Ранената била откарана в болница, но въпреки усилията на лекарите починала няколко часа по-късно.

Пред съда Слави С. си призна вината и процесът за причиняване на смърт по непредпазливост се гледа по бързия ред. Магистратите наложиха на осъдения и забрана да шофира за срок от 8 месеца. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментари

Задължително поле