8 са активните случаи на COVID-19 в Търговищко

5 от заразените са под домашна карантина без оплаквания

79-годишен мъж с COVID-19, жител на разградско село, е приет в болницата в Търговище. Освен него с коронавирус е и 42-годишна жена от поповското село Долна Кабда. Тя живее и работи в Шумен. Медицинска сестра е в болницата и е хоспитилизирана там след потвърждаване на заразата. Близо месец не е посещавала близките си в село Долна Кабда и по тази причина няма да бъдат вземани допълнителни мерки в селото.

По данни на областния управител на Търговище Митко Стайков активните случаи на жители на областта сега са 8.

В  местната болница са 53-годишна жена от село Звездица, община Омуртаг, която се е върнала болна от Белгия. В инфекциозното отделение е и възрастният мъж от Разградско, който се отчита от здравните власти в съседната област, но се лекува в Търговище. И двамата са на самостоятелно дишане.

Друг 79-годишен мъж, жител на търговищкото село Дралфа, пък е в болница в Русе. Медицинската сестра от Шумен, която е на лечение в болницата, в която работи, също се води по адрес от област Търговище.

Останалите 5 случая на жители на областта са хора, които имат положителни тестове, но нямат симптоматика и оплаквания. Те са под домашна карантина. Това са 54-годишна жена от село Звездица, сестра на лекуваната в местната болница, както и 4 жени от село Подгорица. Те са били контактни на 53-годишна онкоболна жена, която беше заразена и почина.  

Излекувана и изписана от болницата е 51-годишна жена от село Буховци, която е била заразена при хемодиализа в болница в съседен град. Тя е дала двукратна отрицателна проба, съобщиха от областната управа.

До момента в Търговищко има и два смъртни случая, които се свързват с COVID-19. Те са мъж от поповското село Зараево и онкоболната жена от Подгорица.

 

Коментари

Задължително поле