90-годишният дядо Генчо от Горски долен Тръмбеш чете без очила, сам копае градината и лозето

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев уважи честването по повод 90-годишния рожден ден на Генчо Стоянов от Горски долен Тръмбеш. Тържеството бе организирано от Клуба на пенсионера в селото. Да бъде здрав, все така бодър и енергичен и да се радва на хубавите моменти със семейството, близките и приятелите си, пожела на рожденика инж. Добрев.

Поздрав към Генчо Стоянов отправиха и общинският председател на Съюза на пенсионерите – 2004 Николина Костова, кметът на Горски долен Тръмбеш Маринчо Маринов, както и представители на клубовете на пенсионера от общината. Специален поздрав за дядо Генчо имаше и от 11-годишната Мария Халваджиева от Варна, която изпълни няколко народни песни. Последната от тях бе в дует с майка й Ани Халваджиева. Рожденикът получи и много подаръци от гостите, дошли да го уважат за 90-та му годишнина.

Дядо Генчо е родом от селото и цял живот е работил. Дори и сега е жизнен, енергичен, сам се грижи за градината и лозето си. Чете без очила. Има две дъщери, трима внуци и шестима правнуци.

Труд и само труд, с труд всичко се побеждава, е посланието на дядо Генчо към младите хора. Мир да има по целия свят, пожела още рожденикът преди да духне свещичките на празничната торта.

Коментари

Задължително поле