90% от изравнителните сметки за парното на софиянци са готови

Топлинните счетоводители са предали изравнителните сметки за парно и топла вода на близо 90% от клиентите на „Топлофикация София“, съобщиха от пресцентъра на дружеството. От утре те ще са достъпни на Интернет страницата на „Топлофикация София“ и в центровете за обслужване на клиенти.

Сумите за доплащане, заедно с месечните сметки за топла вода, могат да бъдат внесени във всеки център за обслужване на клиентите или по безкасов път, онлайн чрез ePay, чрез банкомати, електронно банкиране или открита разплащателна сметка.

На клиентите, които имат суми за получаване „Топлофикация София“ предлага няколко възможности, от които потребителите могат да си изберат най-удобния за тях начин. Сумите могат да бъдат преведени по банков път, получени на каса на „Топлофикация София” или оставени за покриване на следващи сметки.

Потребителите, желаещи да ги получат по банков път, трябва да попълнят заявление, което е налично в сайта на дружеството www.toplo.bg в раздел „Битови клиенти“, рубрика „Изравнителни сметки“. Попълненото заявление, заедно с удостоверение за банкова сметка, трябва да бъде изпратено на и-мейл адрес: inf_r@toplo.bg.

Абонатите, които предпочитат да получат парите си в брой, могат да го направят във всички центрове за обслужване на клиентите на „Топлофикация София“. За целта е необходимо титулярът на партидата или упълномощено лице от него лице да посети център за обслужване на клиенти на дружеството.

„Топлофикация София” може да възстановява суми на онези клиенти, които нямат просрочени неплатени сметки.

Клиентите, които все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до дома си, имат възможност да го направят до 1 октомври. За целта трябва да се свържат с тях и да заявят допълнителна дата за отчет и проверка на уредите.

Коментари

Задължително поле