90 хил. евро на ден в джоба на Роналдо

Кристиано Роналдо ще прибира по близо 90 хиляди евро на ден в „Ювентус“. Това стана факт, благодарение на 4-годишния договор, който португалецът подписа с италианския колос. В „Реал“ 33-годишният голаджия получаваше 23 млн. Годишно. На няколко пъти Роналдо настояваше да подпише нов контракт с клуба, но в крайна сметка това не се случи. „Ювентус“ обаче удовлетвори всички желания на португалската звезда. Така Кристиано ще вземе общо 120 млн. Евро за целия си договор с тима от Торино.

Информацията за трансфера, а и финансовите параметри по сделката, доведе до трус автомобилната компания „Фиат“. Работници в концерна ще излязат в стачка заради Кристиано Роналдо, информира италиански профсъюз. Част от трансферната сума ще бъде платена чрез спонсорство от компанията "Ексор", която е собственик на "Фиат" и "Ферари". Това осигурил лично Андреа Аниели, президентът на "Ювентус". Той и неговото семейство държат 29,18% от „Фиат“.

"Недопустимо е работниците в компанията да понасят икономически рестрикции, а в същото време да се харчат стотици милиони за покупка на футболист – се казва в изявлението на профсъюза. - Постоянно ни се казва, че времената са трудни и трябва да пестим, докато чакаме пускането на новите модели, които обаче така и не идват. И докато работниците и техните семейства затягат коланите все повече, компанията решава да инвестира много пари в един-единствен човек. Честно ли е това? Нормално ли е един човек да печели милиони, докато хиляди семейства едва изкарват до средата на месеца. Заради тези причини обявяваме стачка от неделя, 15 юли до вторник, 17 юли.“

„Удар“ понесе и интернет магазина на „Ювентус“. Часове след като трансферът на Кристиано Роналдо в „Старата госпожа“ стана официален, онлайн платформата на тима се срина. Проблемът не бе отстранен до късно снощи, което със сигурност е довело до не малко загуби за клуба. Феновете пък трябваше да се преориентират и да търсят екип на португалеца във фен магазините на „Ювентус“. Фланелки с името на Роналдо се продаваха на всеки ъгъл из улиците на Торино.

Коментари

Задължително поле