900 здравно осигурени в шуменско село останаха без личен лекар

Хората от четири села в една от най-бедните общини в Шуменска област - Никола Козлево, останаха без личен лекар. Селата са на 50-60 километра от областния град.

Става въпрос за над 900 здравно осигурени пациенти от селата Пет могили, Векилски, Каравелово и Красен дол в общината, които вече са без здравни грижи, след като предишният лекар е освободил практиката си, съобщи по БНР кметът на село Пет могили Мехмед Мехмедали. "Очакваме нов, някой кандидат да се яви, но засега няма желаещи. Хората всеки ден, където ме срещнат, ме питат кога ще има доктор. Няма кой да издава направления, няма кой да пише по рецептурните книжки, лекарствата да им изписва и се принуждават да ходят до Нови пазар, до Никола Козлево. Предстои зима, как ще стане, въобще не е ясно", каза той.

Все още няма общопрактикуващ лекар, който да е подал документите си с желание да сключи договор със Здравната каса и да поеме освободената практика потвърди и директора на РЗОК-Шумен д-р Йорданка Пенкова.

Здравната служба в село Пет Могили е ремонтирана. На втория етаж са оборудвани два апартамента, които могат да се ползват без наем от лекар, който би поел отдалечената практика.

Коментари

Задължително поле