Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

92 младежи от община Полски Тръмбеш се включиха в проект за икономическа активност

92-ма икономически не активни младежи от община Полски Тръмбеш бяха включени в приключилия вече проект „Активни младежи в Община Полски Тръмбеш”,който се осъществи с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

53 от младежите на възраст до 29 години се включиха и участваха в мотивационно обучение и получиха сертификати. Те придобиха знания и умения за ориентиране на пазара на труда и се адаптираха към неговите изисквания за търсене и избор на подходяща заетост.

Обучението беше насочено към усвояване на умения на подготовка на документи за кандидатстване за работа, усвояване на умения за ефективно използване на различни източници на информация за свободни работни места, усвояване на умения за успешно представяне пред работодател.

Част от лицата, преминали през мотивационно обучение, преминаха и през професионално обучение по професия „Работник в озеленяването“, специалност “Озеленяване и цветарство„. Продължителност на обучението беше 300 учебни часа, от които 116 теория и 184 часа практика.

Обучиха се 45 броя младежи по професия „Работник в озеленяването“, които получиха свидетелства за придобиване на професионални умения и квалификация. От успешно преминалите обучение младежи, съответно получили документ за обучението, се извърши подбор и се наеха на работа в Община Полски Тръмбеш за срок от шест месеца 40 лица, като работници в озеленяването.

Сключиха се трудови договори с тях за период от шест месеца. Трудовите си задължения младежите осъществяваха в град Полски Тръмбеш и кметствата от общината на подходящи работни места, спрямо уменията и придобитата квалификация по професия „Работник в озеленяването“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете