Служители на "Бритиш еъруейз" на летище "Хийтроу" подкрепят стачки с искания за по-високи заплати

Снимка: Архив

Британският профсъюз Джи Ем Би (GMB) съобщи, че 95 на сто от служителите на авиокомпания "Бритиш еъруейз" (British Airways), работещи на лондонското летище "Хийтроу" (Heathrow), са се обявили за започване на стачка, предава Ройтерс. По-рано профсъюзът предупреди за "лято на стачки" във Великобритания, освен ако споровете за заплатите не бъдат решени.

"Датите на стачните действия ще бъдат потвърдени през идните дни, но вероятно ще бъдат по време на пиковия летен ваканционен сезон", обявиха от синдиката.

От "Бритиш еъруейз" заявиха, че са "изключително разочаровани" от резултата на проведения вот сред служителите на "Хийтроу", както и от това, че синдикатите са избрали да предприемат подобен "курс на действие".

"Изцяло ангажирани сме да работим заедно, за да намерим решение, за да предоставяме услуги за нашите клиенти и да изградим отново нашия бизнес, трябва да работим като екип", каза говорител на компанията.

На този фон говорител на премиера Борис Джонсън каза, че "Бритиш еъруейз" трябва да подготви планове за извънредни ситуации, за да сведе до минимум прекъсването на операциите си в резултат на стачките.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа