97 са жертвите на самолетната катастрофа в Пакистан

Броят на загиналите при катастрофата с пътнически самолет А320 на авиокомпанията "Пакистански международни авиолинии" край град Карачи достигна 97, съобщи Франс прес, цитирайки представител на властите в Пакистан.

Според него в момента не може да се каже дали всички загинали са пътници от самолета, или сред тях има и жители на разрушените при падането на машината домове. Засега се посочва, че има 11 ранени сред живеещите на мястото на катастрофата. 

По-рано бе съобщено, че има и двама оцелели от самолета , които според местни медии са в стабилно състояние.

"Единственото, което виждах беше огън" - това разказва един от оцелелите. "Чувах писъци, за кратко изпаднах в безсъзнание. А след това трябваше да скоча от около 3 метра, за да изляза от самолета", допълва мъжът, който е с няколко фрактури.

Черните кутии на самолета все още не са открити. Според предварителна информация причина за катастрофата може да е техническа неизправност или сблъсък с птици.

"Има само един вариант да се гарантира абсолютна прозрачност при разследването на инцидента, и това е Пакистанските международни авиолинии да не участват в него, то ще се проведе и без участието на гражданската авиация. Разследването ще се води по международни правила от авиодирекцията на транспортното министерство, с разрешението на премиера", каза Аршад Малик, директор на Пакистанските международни авиолинии.

Коментари

Задължително поле