Чаатай Улусой е най-скъпоплатеният турски актьор

Какви хонорари получават други негови колеги

Да се броят парите в чуждия джоб е много вълнуващо забавление. Особено когато става дума за любими актьори. И така, колко печелят някои от най-ярките звезди на турския шоубизнес?

Разбира се, цялата информация на турските журналисти за предполагаемите хонорари на актьорите не е официална и често предизвиква съмнения. Както показва опитът, турските папараци обаче са в състояние да покажат чудеса в проучванията си, така че да има и някаква истина в думите им.

Младите звезди от сериала "Ветровито" Ебру Шахин и Акин Акинозу, благодарение на успеха на проекта, веднага попаднаха в голямата лига с много прилични хонорари от 30 и 45 хиляди турски лири на епизод. Уви, Ебру е заплатена с 15 хиляди лири по-малко от Акину, което отново потвърждава, че неравенството между мъжа и жената все още е от значение в серийната индустрия.

Танер Йолмес, който ще изиграе главната роля в сериала " Чудотворният лекар ", ще получава по 35 хиляди турски лири за епизод. Това е доста приличен хонорар за турска звезда, въпреки че все още не е супер лигата. За Танер това ще е първият голям телевизионен проект, в който той ще играе главната роля и можем само да му пожелаем късмет.

Неслихан Атагюл, която ще играе с Енгин Акурек в сериала "Дъщеря на посланика", може да разчита на значително заплащане от 65 хиляди лири на епизод. Любопитно е, че актьорите подписаха договор за 13 епизода и дори проектът да бъде закрит по-рано, те пак ще получат дължимото им възнаграждение.

Въпреки поредицата от провали, които преживя през последните години, Толгахан Сайшман си остава една от водещите звезди на турския шоубизнес, за което свидетелства спазареният хонорар от 70 хиляди турски лири за един епизод от поредицата "Шампион". Като се има предвид, че сериалът ще се излъчва по държавен телевизионен канал, актьорът може да бъде спокоен - той е осигурен с работа за целия есенно-зимен сезон. В случай на дори малък успех на проекта, той ще продължи да се снима поне два сезона.

Бурчин Терзиоглу гони първенство сред жените

След като успешно работи в интернет платформата Netflix, Бурчин Терзиоглу се завръща в сериал с много значителен хонорар от 70 хиляди лири на епизод. За жена от турския шоубизнес това е много добър доход, но като се има предвид, че тя е не само талантлива актриса, но и представител на един от най-влиятелните телевизионни кланове в Турция, такава висока заплата е разбираема.

Бившият съпруг на Бурчин Терзиоглу - Мурат Йълдъръм, който отдавна не се е появявал в телевизионна поредица, сега се завръща в новия проект „Рамо“ . Поредицата се подготвя от продуцентската компания BKM и телевизионния канал Show TV. Тъй като отговаря на определението за суперзвезда, Мурат ще получава много солиден хонорар от 90 хиляди турски лири.

Енгин Акюрек ще взима същата сума за работа в поредицата „ Дъщеря на посланика “. Въпреки факта, че последните проекти на Енгин не се радваха на успех сред турските зрители, той остава един от най-търсените актьори извън Турция. Така че големият му хонорар е оправдан, тъй като сериалът може да се продава печелившо в чужбина.

Вярно, че първоначално турските журналисти приписаха на Енгин феноменалното възнаграждение от 200 хиляди турски лири, но, оказа се, че това е било просто рекламен ход, който да привлече вниманието към бъдещата поредица.

След огромния успех на сериала "Възроденият Ертугрул" Енгин Алтан Дузятане е един от най-търсените актьори в Турция. Не е изненадващо, че хонорарът му е един от най-високите в бранша. Първоначално жълтата преса писа, че актьорът поискал 200 хиляди турски лири за участие в телевизионния сериал "Куршум", който ще се излъчва по Fox. После сумата падна на 160 хиляди и сега, според последните по-реалистични данни хонорарът му ще бъде 110 хиляди турски лири на серия.

Неговият наследник като основател на Османската империя - Бурак Йозчивит, ще получава по 300 хиляди турски лири за серия, което е феноменална сума за турския шоубизнес. Като се има предвид обаче, как Бурак е обичан не само в Турция, но и в чужбина, рискът от страна на производителите е оправдан. Освен това актьорът е подписал договор за пет години, което означава, че този период отнема най-продуктивните му години - време през което Бурак може да участва в три или четири сериала. Освен това на снимачната площадка на новия исторически сериал "Осман Гази" актьорът ще трябва да даде всичко от себе си, влагайки значителни физически усилия. Така че високата такса в този случай изглежда доста оправдана и разумна.

Рекордьор по-най-висок хонорар сред турските актьори е Чаатай Улусой, който получава 500 хиляди турски лири или 88 хиляди щатски долара за един епизод от поредицата на интернет платформа Netflix. Така за четири сезона на "Защитникът" актьорът получи феноменална сума от 3 милиона долара. Но да не забравяме, че американските заплати не могат да се сравняват с възнагражденията на турските актьори. А фактът, че за турците този хонорар изглежда нереално висок, то по стандартите на Netflix, е доста скромен. Например децата, които се снимат в поредицата Netflix, за един епизод на проекта получават по 250 хиляди щатски долара.

Коментари

Задължително поле