БАБХ: Не се касае за хранителен инцидент в хотела в „Боровец“

Снимка: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) информира, че резултатите от извършените лабораторни анализи на пробите от храната, взети след сигнал за съмнение за хранителен инцидент в хотел в к.к. „Боровец“, са отрицателни. На база на получените резултати категорично не се касае за хранителен инцидент.

От микробиологичните изследвания на персонала, зает в кухненския блок на обекта, са установени три лица с положителни резултати за стафилококус ауреус в оскъдни количества. Служителите са отстранени от работа в съответствие със здравно-хигиенните изисквания, съобщават още от БАБХ.

Към настоящия момент дейността на кухненския блок не е възстановена.

Припомняме, че на 2 април, след сигнал от Регионалната здравна инспекция за поява на симптоми при деца, инспектори от ОДБХ – София област извършиха незабавна проверка на място. В рамките на контролните действия бяха взети проби от храната, както и смивове от контактни повърхности.

Най-четени