В края на лятото Лъчезар Лачев ще се опита да влезе в Гинес
От вторник има спасители
Кандидат за световен рекорд ще готви паеля на плажа в Бургас. Това е шеф Лъчезар Лачев, който от 30 години се занимава с кулинария. Шоуто му ще бъде в деня на официалното откриване на сезона на Северния плаж в Бургас, съобщи пред „Труд“ концесионерът Симеон Цветков. Два пъти в седмицата - всеки понеделник и вторник през лятото, Лачев ще готви паеля в заведение на ивицата.
Майстор на паелята, шеф Лачев до момента е сготвил 1000 порции, което дори за испанските стандарти е голямо постижение.
На 26- ти септември, в края на лятото и началото на есента тази година в най- уреденото българско село Чавдар, както шефът го нарича, той ще направи опит за световен рекорд. Тогава Лъчезар Лачев ще готви 1000 порции паеля в 33 отделни пайлери. Поканени са и представители на Гинес, каза още кандидатът за световен рекорд.
Официалното откриване на новия сезон и шоуто на готвача на Северния плаж в Бургас, ще са около 10- ти юни. Иначе от вторник, вече има двойки спасители, както и медицински екип, с реанимобил.
На първи юни, времето не бе подходящо за плажуване, но много скоро ивицата ще се напълни, прогнозират морските спасители. Сега те са на две смени, като на новите вишки през целия ден има морски стражи. От 8 сутринта до 18 ч те са на плажа.
Спасителите на ивицата се надяват на хубав туристически сезон и спокойно море, без често да връхлита мъртво вълнение, когато са изправени на нокти и бдят за сигурността на къпещите се, заради опасните подводни течения и ями. „Мъртвакът“ по принцип е характерен за началото на август, но през последните сезони го имаше почти всеки летен месец.