A1 предлага лесно закупуване на електронни винетки за всички водачи на превозни средства

За да си гарантира спокойно пътуване без налагане на глоби и санкции, всеки водач на превозно средство до 3,5 тона включително трябва да разполага с винетка за своите междуградски пътувания. Водачите могат да избират според нуждите си - годишна, седмична, уикенд или месечна винетка. А1 предоставя лесно закупуване на електронна винетка за всеки потребител - от търговската мрежа на компанията, чрез SMS, чрез приложенията Моят А1 или А1 Wallet, както и от сайта A1.bg.

Удобството да можеш да закупиш винетка в рамките на няколко клика и броени секунди е ценно за водачите, които планират пътуване, особено в последния момент или се налага промяна в плана.

Един от най-предпочитаните начини за закупуване на е-винетка е онлайн - чрез приложението на телекома – Моят А1 (My A1) или сайта на телекома и то без нужда от допълнителна регистрация. Покупката на винетка става в три лесни стъпки, като е необходимо потребителят да предостави информация за номерът на превозното средство и избере вида и началния срок на винетката, а плащането се извършва с кредитна или дебитна карта. Давността на винетката, закупена онлайн, варира от един уикенд до година и влиза в сила на избраната от клиента дата.

Другият вариант, който А1 предлага за покупка на електронна винетка, е чрез SMS. При тази опция клиентите на А1 имат избор за срок на винетката между уикенд е-винетка или седмична такава, които са идеален вариант за кратки и непредвидени пътувания, тъй като се изисква само изпращане на съобщение с регистрационния номер на превозното средство, а сумата се начислява към месечната фактура на потребителя.

За абонатите, предпочитащи традиционните методи на пазаруване, телекомът предоставя възможност за покупка на е-винетка и в търговската си мрежа, където пък има опцията за заплащане на услугата в брой или чрез дебитна или кредитна карта. Винетката може да бъде закупена във всеки един магазин на компанията.

Грижата към потребителя от страна на А1 не спира дотук - при наближаване срока на изтичане на винетката, телекомът напомня чрез SMS и/или e-mail, за да не се окажете на път без валидна винетка.

Корпоративните клиенти на А1 могат да заявят винетките чрез своите акаунт мениджъри, като сумите автоматично се начисляват към месечните фактури.

За водачите на превозни средства с по-високо тегло се прилага тол таксуване на база изминато разстояние А1 предлага и предплатена тол услуга - маршрутна карта или автоматично тол таксуване чрез бордово устройство или GPS тракер. Бизнес клиентите на компанията могат също да избират от варианти за автоматично тол таксуване само за България или за България и Европа с едно бордово устройство.

А1 предоставя тези възможности за движение на автомобили в страната и Европа, благодарение на партньорските си отношения с националния доставчик на услуги „Интелигентни Трафик Системи” АД, който е вписан в Регистъра на националните доставчици на услуги за електронно събиране на пътни такси.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини