Amerıcan Hospıtal и Koç Unıversıty Hospıtal с офис в София

В Университетската болница работи първият в Европа гама нож за големи мозъчни тумори

19243606_10213593648865260_776891272_o-1АMERICAN HOSPITAL и KOÇ UNIVERSITY HOSPITAL представиха първия в Европа и Близкия Изток радиохирургичен апарат ICON за големи мозъчни тумори. Супер технологията осигурява най-иновативно и съвременно лечение на пациентите си. Гама ножът ICON е последно поколение и не изисква хирургическа намеса. Технологията е подходяща и за пациенти с тумори над 3,5 см.

Чрез гама ножът се насочват множество нискоенергийни радиоактивни лъчи към зоната на заболяването във вътрешността на черепа, без да увреждат здравата мозъчна тъкан. Използван за първи път през 1968 г., днес се използва в около 330 центъра в цял свят. Според статистически данни от 2017 г., повече от един милион пациенти с различни мозъчни заболявания са лекувани с гама нож.

Гама ножът ICON на KOÇ UNIVERSITY HOSPITAL е най-новият и най-модерен pressconference-allмодел към момента. В него е интегриран томограф, а за стабилизирането на главата на пациента се използва маска вместо метална рамка. Освен това с него могат да бъдат лекувани и някои тумори, които се намират в критични или в големите области, като рискът от странични ефекти от радиацията е минимален.

Процедурата елиминира необходимостта от анестезия и реанимация и отнема само няколко часа. Предимствата на лечението с гама нож са свързани още с липса на необходимост от подстригване на косата и бързо връщане на пациента към работен режим. Още на следващия ден от лечението пациентите могат да се върнат към нормалното си ежедневие.

Освен за доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, гама ножът ICON се прилага също при лечение на артерио-венозни малформации, двигателни нарушения и тремор при болни от Паркинсон.

В новооткрития office_bulgariaофис на АMERICAN HOSPITAL и KOÇ UNIVERSITY HOSPITAL в гр. София на бул. "Христо Ботев" 26 българските пациенти ще могат да получат пълна информация за всички възможности за лечение в двете лечебни заведения.

Болниците са част от Коч

Холдинг – най-големият финансово-индустриален конгломерат в Турция и са под шапката на Фондация Вехби Коч.

Допълнителна информация можете да получите на телефон: 0888912702.

Коментари

Задължително поле