Адвокатка и дъщеря й подлудили Враца с измами (обзор)

Лъжели, че могат да уредят жилища, дипломи и настаняване в старчески дом

Бомба открита при обиските

Врачанска адвокатка, дъщеря є и двама осъждани са арестувани при акция на спецпрокуратурата и антимафиоти заради измами. Бандата лъжели жертвите си, че може да им уреди настаняване в старчески дом, да узакони документи на сгради, закупуване на общински жилища или взимане изпити в университети, както и намиране на свидетели за различни съдебни дела, каза Сийка Милева, говорител на главния прокурор. За “услугата” прибирали между 500 и 14 000 лева, а клиентите им оставали с празни ръце. Един от членовете на групата влизал в различни роли - шеф на старчески дом, преподавател, прокурор или общински служител.

“Тези хора действат от години. Доста са комбинативни. Получихме поздравления от други адвокати от града и от колеги. Думите им буквално бяха: “Благодаря ви, че свършихте тая работа. Крайно време беше”. Това показва, че целият град е вдигнал ръце от тези хора”, каза наблюдаващият прокурор Николай Димитров. Над 30 души са били разпитани досега по време на разследването.

При претърсванията са открити много печати институции, празни бланки за дипломи, списъци с лични данни на врачани. Намерена е и машина за правене на монети от 1 лев. Антимафиоти се натъкнали и на картечен пистолет, бойни гранати, както и готово за използване самоделно взривно устройство, което може да се задейства с дистанционно.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"