Атанас Йовчев от Варна: Плодове, чай и мед спасяват от тежки болести

Само за 20 дни мъжът стопил 16 килограма

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Резултатите на Атанас д-р Емилова и екипът й определят като впечатляващи. Успехът е не само в трайно свалените килограми и овладените дългогодишни болести, а най-вече в цялостната промяна при мъжа. А той споделя, че невъзможните неща са измислени от нас, хората, за удобно оправдание, когато нямаме воля за промяна в мисленето и нагласите.

Атанас потърсил медицинския център на д-р Емилова за консултация и съвети как сам да проведе програмата. Избрал лечението с плодове, чай и мед заради натрупани 125 кг при ръст 175 см, отоци по долните крайници, износване на тазобедрена става, уголемен и максимално омазнен черен дроб, завишени нива на лошия холестерол. Най-големи мъки обаче му причинявала сънната апнея. В последните 2 години мъжът дремвал за кратко на колене, подпрян с ръце върху леглото. Случвало се да падне и е благодарен на съдбата, че не се е наранявал сериозно, защото се случвало да се строполи, докато е изправен. Нормалният сън избягал, като че ли завинаги, и Атанас се принуждавал дори да отбива от пътя при шофиране, защото задрямвал. Това му се случило и по време на първия преглед в медицинския център.

Сприятеляването с възглавницата започнало още на 12-ия ден от програмата. Мъжът заспивал спокойно, давещото и задушаващо хъркане го нямало и сутрин ставал отпочинал и зареден с енергия. В сериозната битка за здраве той вече бил намалил теглото с 9,5 кг и се чувствал уверен да продължи. Вместо първоначално препоръчаните 20 дни на плодове, чай и мед, след консултация с д-р Емилова Атанас направил 30 дни. Насърчило го и видимото подобрение на подбедриците на двата крака. От доста време те били силно подути, морави на цвят и с намалена чувствителност. След всяко много трудно и ограничено клякане следвало мъчително изправяне. Често мъжът се питал дали изобщо ще може да се изправи сам. Изпитание било и ходенето. Налагало се често да спира, за да си вземе дъх и да пребори потискащото безсилие.

Мъжът е от Варна, но от доста години е избрал зареждащата природа в родното си село Равна гора, близо до морската столица. Преди да се пенсионира, бил заварчик и техническите умения му помогнали да пригоди грижите по двора по най-ергономичен начин. Всички механични приспособления, от тези за кокошките, до поливане на зеленчуци, са патент на Атанас.

Във фамилния имот той гледа и 25 кошера. С часове може да разказва за удивителния свят на пчелите и поуките от перфектната им организация. След програмата на д-р Емилова човекът е върнал жизнеността си и споделя, че се чувства с 15 години по-млад. Лекарката е категорична, че спасението от отоците е постигнато с отстраняване на задържаните течности. Намалени са сериозно и мазнините в организма. При свалени след програмата 20 кг, мазнините са 12,9 кг. Изследванията в медицинския център показват нормални нива на лошия холестерол. Черният дроб е върнал нормалните си размери. Докато се връщал към нормалния сън, Атанас се сбогувал с упорито главоболия, болки в краката и предписваните от официалната медицина лекарства. Направил е 20-дневно захранване по индивидуална схема от д-р Емилова и е решен да промени изцяло начина си на хранене. Вече е наясно колко вреди са му носили предпочитаните по-рано големи количества месо, сладкиши, колбаси, прясно мляко и газирани напитки. В двора си има цялото богатство на природните здравословни вълшебства и насърчението на семейството си да следва посочения от д-р Емилова път.

 

Лапад с булгур

(1 порция)

2 стръка зелен лук, 2 стръка пресен чесън /или 1/2 скилидка стар/, 20 г морков, и по желание малко суха чушка се нарязват на ситно, покриват се с вода и се задушават за около 5 мин. Прибавят се 250 г измит и нарязан лапад заедно с 1 стрък прясна мащерка, 1 стрък пресен джоджен, по една щипка чубрица и самардала. След тях се добавя 30 г булгур, долива се малко вода и остава на слаб огън, докато се поеме водата (няколко минути, според предпочитаната гъстота).

Рецепта на главен готвач в медицинския център Илия Илиев

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Калина Цачева

Този уебсайт използва "бисквитки"