Бавят изравнителните сметки за парно

Изравнителните сметки за парно ще се забавят. Причина е, че заради въведените ограничения с извънредното положение топлинните счетоводители не могат да влязат в домовете на абонатите и да отчетат уредите.

Годишният отчет ще започне 14 дни след отпадане на ограничителните мерки, обявиха от една от фирмите за топлинно счетоводство.

Сега започва сваляне на данните само на тези клиенти, които имат уреди с дистанционно отчитане. Останалите ще бъдат посетени в домовете им след отпадането на ограничителните мерки, обяви Милена Стоянова, управител на компанията.

Изготвени са необходимите протоколи, но не бихме могли с точност да кажем кога ще започнем кампанията по отчетите, тъй като все още не знаем кога ще бъде отменено извънредното положение”, отбеляза Елизабет Павлова, говорител на “Топлофикация София”.

Междувременно КЕВР обсъди новите цени на парното от 1 май. Предвиденото намаление на за потребителите в София е с 3,03%, във Враца - с 2,44%, в Пловдив - с 1,05%, в Плевен - с 1,55%, в Бургас - с 1,75%, във Варна - с 0,75%. Във Велико Търново потребителите ще плащат с 1,78% по-ниска цена, а в Разград - с 1,69%. Тези проценти може да бъдат променени, ако “Булгаргаз” обяви по-голямо намаление на газа, каквато заявка вече беше дадена.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"