Бил Гейтс: Масовото тестване за COVID-19 е от решаващо значение за рестартиране на икономиката

Съоснователят на Microsoft Corp. и милиардер-филантроп Бил Гейтс заяви в четвъртък, че тестването за коронавирус е от решаващо значение за рестартирането на икономиката на Съединените щати, предаде БНР.

"Трябва да тестваме достатъчно хора, за да можем бързо да открием възникващите горещи точки и да се намесим рано. Не искаме да чакаме, докато болниците започнат да се пълнят и повече хора умират", написа Бил Гейтс във "Вашингтон пост" (Washington Post).

Той добави, че подкрепените от Фондацията Бил и Мелинда Гейтс изследвания доказват, че подходът за тестване чрез "самостоятелна натривка" има същата точност като тестовете, извършвани от медицински специалисти, обяснявайки, че процедурата ще остане продуктивна без излишен риск от контакт.

През миналия месец Агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA) обяви, че ще актуализира насоките си, за да позволи тестовете за Covid-19 чрез "самостоятелна натривка", при които пациентът сам събира проба от собствения си нос, за да бъде тествана след това от здравен специалист.

Бил Гейтс също така отбеляза, че проследяването на контактите в САЩ се нуждае от подобрение, споменавайки по-специално технологичните решения като начин това да стане по-ефективен.

Той похвали напредъка по създаването на РНК ваксина, твърдейки, че потенциалното лечение "по същество превръща тялото ви в свое звено за производство на ваксина".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"