Борисов: От Разпети петък до понеделник няма да се излиза от областните градове

Бизнесите, които не могат да работят, впоследствие ще им помагаме, каза премиерът

„Спасихме ви от емигрантската криза, сега е важно да ви спасим и от тази зараза. Задачата ми е да ви опазя живи, за мен това е най-важното. Това заяви и повтори многократно премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строителството на тунел “Железница“ от АМ “Струма“ в района.

Пред медиите той заяви за карантината, че трябва стриктно да се спазват всички мерки, за да успеем.

„Всички мои колеги, които се правеха на бабаити и викаха, че това е само едно грипче, сега слагат хиляди трупове по чувалите и няма къде да ги погребат. Затова Господ да е с нас, аз съм убеден, че до няколко месеца ще има ваксина. Направили сме най-доброто, което съществува в света, така че отново повтарям, нека спазваме всички ограничения, ще оправим и икономиката, каза премиерът.

"Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, е понеже не носи отговорност. Аз ще направя всичко, колкото и да ни мразят за това. Всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме", обеща Борисов.

Той заяви, че вече има заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев - няма да се позволява напускането на областните градове от Разпети петък до понеделник. "На Разпети петък не работят. Не могат да напускат областните градове", аргументира се Борисов за решението да се затегне пропускателният режим тогава.

По отношение на работното време  на пазарите, Борисов заяви, че могат да продават продукция до четвъртък и после в понеделник.  Аз на своя отговорност ги пуснах, но видяхте какво стана, разясни още Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"