Вестникът на варненски ученици спечели Националния журналистически конкурс "Гео Милев"

Варненският ученически вестник "НахОДКи", издание на Общинския детски комплекс спечели първо място в Националния конкурс за ученическа журналистика "Гео Милев", организиран от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие и Къща музей "Гео Милев".

Младежката печатна медия е първенец за страната в раздел "Вестници на хартиен носител". Варненци са отличени и за най-добър журналистически екип, а Ралица Голева получава поощрение за есето си "Градът на спасението", съобщиха от ОДК-Варна.

"Изключително съм щастлива от високите резултати. Това още веднъж потвърждава извода, че за малко повече от година от основаването на вестника, младите ни репортери са научили много. За това огромен принос има нашият консултант Емилиян Ялъмов, който с професионалния си опит и чрез организирането на срещи с изявени представители на журналистиката, дава възможност на учениците да се докоснат до някои тайни в професията, които иначе няма как да научат", сподели редакторът на "НахОДКи" и ръководител на младежки медиен център "Касталия" Магдалена Маркова.

Това е поредният приз за младите журналисти от ОДК-Варна и техните ръководители. Тази година екипът завоюва и специалната награда на Националния дворец на децата в Осмия национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"