В НХЛ не искат да доиграят сезона

В Националната хокейна лига (НХЛ) не искат да доиграват сезона заради епидемията от коронавирус. Поне такива са мненията на част от играчите след допитване, направено от специализираното издание The Athletic.

В анкетата участие взеха 57 състезатели от 22 клуба, от тях 5 претендират за купа „Стенли”, други 4 са сигурни за плейофите, а 8 се борят за влизане на плейофите. Все пак малко над половината – 63,2% искат да приключи първенството. Но останалите - 24,5% не виждат смисъл да продължава редовния сезон, като гласуват само да се играят директните елиминации, а 12,3% изобщо не виждат смисъл да има хокей до старта на следващата кампания. И са на мнения сегашния шампионат да бъде отменен. „Как да практикуваме нашия спорт, ако не общуваме на леда, в съблекалнята, на резервната скамейка или във фитнеса – недоумява

един от анкетираните. – А в хотела какво, в капан ли ще бъдем?”

По рано ръководството на НХЛ обяви, че обмисля вариант да събере на едно изолирано място, някъде в щата Невада, всички отбори, семействата на играчите, както и персонала, за да се доиграе сезона.

„Ако има мачове, няма да има приходи, заради липса на зрители – пък е мнението на друг анкетиран. – Безумно е да се влагат средства в нещо, невъзможна. Не е ли по-добре да се подготвим за следващия сезон...”

Според д-р Антъни Чоу, университетски професор по инфекциозни заболявания и голям фен на хокея, мачовете на ледената арена могат да бъдат възобновени само, когато се намери ваксина.

„Единственото, което сега може да помогне, е физическото дистанциране – смята той. - Но на стадиона то е просто нереално.”

Няма да дават купа за №1 в Русия

Шефовете на Континенталната хокейна лига (КХЛ) решиха да не връчват тази година купа „Гагарин” на победителя през сезона, който бе прекратен по-рано заради пандемията. „Анализ на настоящата ситуация показа, че няма обективни и справедливи критерии за определяне на шампиона”, се казва в прес съобщението.

]
ЦСКА (Москва) спечели купата през 2019-а.

А президентът Алексей Морозов уточни, че всичките 8 отбора, преминали във втория кръг на плейофите, са с равни показатели и ще бъдат поставени на едно място от 1 до 8 по азбучен ред.

Миналия сезон ЦСКА (Москва) грабна трофея за първи път в историята.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"