Германци и французи взимат домове във Варна

Искат вили в затворени комплекси

Във Варна търсят предимно имоти в централните части на града и “Гръцката махала”. Агенциите за недвижими имоти в града отчитат засилен интерес от германци, французи и англичани, както и от българи от София, Пловдив, Стара Загора и Русе.

Нова тенденция е засиленият интерес на българите към вили в затворени комплекси по морето. Купувачите са предимно семейства с деца, които разполагат с по-високи доходи, поддържат висок стандарт на живот и искат да го пренесат в морския си дом.

В Бургас купувачите са основно българи, които търсят предимно двустайни и тристайни апартаменти. Все повече хора от Ямбол и Сливен решават да купят нов дом в морския град. Нараства и броят на семействата, които търсят имот в региона, който да използват през летните си отпуски, отчитат брокери.

Интерес към покупката на жилище в Пловдив има както от хора от цялата страна, така и от българи, които живеят в чужбина, разказаха брокери на имоти. В Пловдив купувачите търсят предимно двустайни и тристайни апартаменти за собствени нужди, а най-предпочитаните квартали остават Център, Западен и Смирненски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"