Гърция възобновява част от морския и въздушния си транспорт

Гърция заяви, че ще възстанови някои въздушни и морски връзки от понеделник, като част от облекчаването на ограничителните мерки, предава AFP.

Посетителите ще могат да посетят цяла континентална Гърция, както и да вземат ферибот до Крит, а също и остров Евия, достъпен от континенталната част по шосе, заяви ръководителят на гражданската защита Никос Хардалиас.

До тази седмица гърците бяха ограничени да пътуват в рамките на родните си региони , като се счита, че страната им си е е спестила най-лошото от епидемията, от която загинаха десетки хиляди в съседна Италия. Досега в Гърция има регистрирани 160 смъртни случая, след като бързо предприе строги мерки срещу разпространението на вируса.

Пътниците на фериботите ще трябва да попълнят здравен въпросник, преди да се качат, да им бъде премерена температурата и да носят маска за лице, като същевременно спазват социалното дистанциране.

Плавателните съдове ще трябва да пътуват с половината от капацитета си. Пътниците във въздушния транспорт също ще трябва да носят маски, след като вътрешните полети постепенно се възобновяват от понеделник - някои превозвачи също обявиха, че ще възобновят някои полети до други страни от ЕС.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"